: EVOLUCIJA NASTANKA :

 

IPIS 1986

IPIS je bio namijenjen korisnicima VAX/VMS i DELTA V sustava. Tijekom dvije godine bio je zajedno sa strojnom opremom instaliran u više od 70 poduzeća. Takav uspjeh IPIS-a je na tržistu postignut zbog cjelovitosti rješenja, fleksibilnog i jednostavnog uvođenja i korištenja, integralne baze podataka i pouzdanosti u radu.

PC PIS 1989

Sredinom 1988. godine na informatičom tržištu dogodile su se krupne promjene. Tada je i sazrela ideja da se na temeljima IPIS-a krene u razvoj novog programskog proizvoda PC-PIS. Zrelost PC računala i mogućnost njihovog lokalnog umrežavanja bili su dovoljan razlog i bitan preduvjet da se tržistu ponude rjesenja koja su u tehnološkom smislu bila veliki korak naprijed. PC računalom informatička tehnologija je demistificirana, približila je računalo krajnjem korisniku, te je ono postalo pomoćno sredstvo kojim se na brz i jednostavan nacin postižu odmah vidljivi rezultati. Ulaganja u opremu, infrastukturu i obuku kadrova znatno su smanjena, a ukupne performanse informacijskog sustava poboljšane, što je, razumljivo, utjecalo i na efikasnost i kvalitetu poslovanja poduzeća u cjelini.

Već od samog početka, PC-PIS obilježava neovisnost o tipu računala i operacijskog sustava na kojem se realizira. Ne gubeći nista od funkcionalnosti i uz izvanredne performanse, PC-PIS je bio portabilan na svim PC računalima, višekorisničkim konfiguracijama koje se temelje na PC računalima, a također i na kompleksnim UNIX, NOVELL NetWare, i VAX/VMS konfiguracijama.

Od brojnih obilježja PC-PIS-a, koja su ga afirmirala u preko stotinu poduzeća, teško je izdvojiti ona najznačajnija. Ako bi trebalo odabrati jedno, to je sigurno jednostavnost uporabe, odnosno prilagodba krajnjem korisniku. Činjenica da za rad sa PC-PIS-om nije potrebno nikakvo informatičko predznanje dovoljan je dokaz za takvu tvrdnju. Sustavom izbornika i uputa korisnik je vođen kroz sve faze rada, od unosa i obrade podataka, do ispisa na štampaču, jedino što je originalni papirni dokument zamijenila slična slika na ekranu, a papir i olovku računalo.

ˇPOINT 2000
ˇPISplus
(C) 2012. Point, Ploče / sva prava pridržana
najbolji pogled pri rezoluciji 1024x768